vakantie 2015 vlielandWe kijken er naar uit, de 2e week van augustus samen met Sandra, Jacco, Lin en Nanna een weekje zeilen. We spreken af in Makkum dan zitten we al dicht op de wadden, waar we, samen met hen,goede herinneringen aan hebben. Het weer is ons goed gezind, niet heel warm maar overwegend zonnig. We zijn als nel onderweg naar Vlieland en besluiten om de eerste nacht een plek in de haven te zoeken. Door de havenmeester worden verwezen naast de boot van de robbentochten, zij hebben een dag vrij genomen. Een prima plek zo dicht bij de invaart, de volgende dag gaan de kinderen met hun ouders over het eiland fietsen, helaas is de beloofde tandem met aan de voorkant een geschikte maat voor kinderen niet beschikbaar. Na enig wachten komt de vorige huurder niet opdagen en wordt besloten tot een extra kinderfiets. Dit tot grote teleeurstelling van Nanna, maar de mooie fietstocht en de vele bezienswaadigheden maken het wel een beetje goed. Opma en Oma zoeken het wad op tegenover de haven om droog te vallen en enig onderhoud te plegen. Na de fietstocht worden de overige familieleden opgehaald met de bijboot en is er nog vertier bij het opkomend water. 

We hebben een rustige nacht en s'morgens kunnen we al bijtijds vertrekken en via het nieuwe Schuitengaatje zijn we al snel in de geul naar naar Terschelling waar we rond hoog water een ankerplek vinden die na een paar uur droog ligt. Jan is zo dom om al eerder te water te gaan met zijn bril op en die verdwuijnt onder water. Tot zijn groete vreugde vindt Jacco die tijdens laag water terug in een geultje. Tegen die tijd is het voor de kids ook dolle pret is het zand en lage water. We liggen dicht bij het dorp en kunnen we lekker een ijsje halen bij de Hema. s' Avonds trakteren opa en oma op een etentje in het dorp, gezellig en lekker, weln op tijd terug voor het hoog water wordt.

De week vordert en aarzelen we wat te doen, het is ook wat bewolkt en uiteindelijk kiezen we voor Ameland, toch een hele ervaring om in een weekje 3 eilanden te bezoeken gelukkig is ongeveer de helft bezeild en scheren we dicht langs de zeehonden kolonie in de Blauwe Balg. Heel veel zeehonden liggen op de plaat dicht langs de vaargeul, de kids zijn onder de indruk. In de haven van Ameland vinden we nog een goede plek en verkennen we het eiland. De volgende dag is het mooi weer maar nauwelijks wind, aanvankelijk op de motor om tegen de stroom in te varen maar eenmaal op het wad en de stroom mee proberen we zoveel kogelijk te zeilen en dat lukt heel aardig. De zon breekt door en we genieten van het zeilen en de omgeving. Op tijd zijn we bij het wantij van het Kimstergat en zijn we dan al aardig op weg om via Harlingen in 1 keer door te varen naar Kornwerderzand en Makkum waar de familie de auto inpakt en weer huiswaarts gaan. Een mooie week om op terug te kijken.